mandag 23. februar 2015

5-åringene på Sommerville Kindergarden

"Get ready for Scool"

Sommerville arbeider etter "Get ready for School" eller bøttemodellen. Denne modellen har fokus på grunnleggende forutsetninger som helst skal være på plass før skolestart.


Skriftspråket

Skriftspråket møter barna allerede når de kommer til barnehagen om morgenen. Barnas navn henger på en på tavle ved inngangen, og barna tar navnet sitt og skriver seg inn i boka. Skriftspråket er også brukt overalt i barnehagen, som for eksempel på barnas materiell. En av lærestasjonene var en skrivestasjon. Her var det satt fram skrivesaker og laminerte ord med bilder.  


Skole-info

 Barnehagen har permer fra alle skolene barna sogner til. Permene presenterer skolens rektor, forventninger, rutiner, motto og læringsmiljø.



Skolevegg

Barnehagen har en egen vegg for skolestarterne. Veggen grupperer barna etter hvilken skole de skal til. Veggen visualiserer hvem som blir skolekamerater når de skal begynne på skolen.


Portefolio

Alle barna har hver sin portefolio som beskriver barnas læringsreise. Foreldrene blir oppfordret til å ta med denne videre til skolen. Vi så at denne ble brukt aktivt av barna i hverdagen.