mandag 16. februar 2015

Varm velkomst på Baverstock Oaks School

Kl.0830 i dag fikk vi en varm velkomst av hele skolen. Alle elever og ansatte møtte oss med stolthet da de fremførte en maorihilsen med sang og dans. Det norske flagget var heist sammen med det New Zealandske. Den varme velkomsten fortsatte da tv-sendingen som skolens elever hadde denne morgenen, hadde Norge som hovedtema. Videre foreleste rektor Mary Wilson og hennes ledergruppe for oss i dag om lederskap, den første lese- og skriveopplæringa og mangfold og inkludering.

 
Baverstock Oaks School er en urban skole som ligger i den voksende forstaden Flatbush. Skolen har vokst fra å ha 59 elever ved oppstarten i 2005, til i dag å romme cirka 600 elever. Det er et stort mangfold blant elevene, og over halvparten har en annen bakgrunn enn New Zealand-europeisk.
Rektor Mary Wilson, har forelest i Norge mange ganger, og hadde i 2014 foredrag om pedagogisk lederskap for ansatte i Bamble-skolen. 

Skolen har siden oppstarten et sterk fokus på verdibasert ledelse. Skolens visjon er: Å lære for å utvikle seg, å utvikle seg for å lære. Denne visjonen er utviklet i fellesskap over to dager med elever, foreldre, skolens styre og ansatte. Rektor selv sto utenfor prosessen bevisst og ville ikke påvirke den. Fra den dagen visjonen ble laget og til nå har visjonen fungert som rektors styringskart. 


Vi verdsetter: 
• Familiefølelse og læringspartnerskap
• Læringsmiljø av høy kvalitet
• Tenkingens og refleksjonens betydning
• Spørsmål, tilbakemeldinger og framovermeldinger
• Mangfold

• Se hele mennesket

Lenke til skolens verdigrunnlag: http://www.baverstock.school.nz/WebSpace/1562/